Skal du gøre det selv, eller skal du betale dig fra det?

Står du over for et byggeprojekt? Det kan for eksempel være, du skal have bygget et nyt hus, garage, sommerhus eller noget helt andet. Allerede i den indledende fase af byggeprojektet er der en vigtig ting, du skal gøre op med dig selv. Det er, om du skal gøre det selv, eller du skal betale dig fra det.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Der er derfor ikke en metode, der er mere rigtig end en anden. Her i indlægget har vi listet fordelene ved de to muligheder. Du kan også læse mere om det på avisoversigten.dk.

Fordelen ved at gøre det selv

Når du vælger at gøre det selv, kan du ofte gøre det langt billigere, end hvis du betaler dig fra det. En håndværkers timeløn kan være ret dyr. Vil du gerne gøre det billigere for dig selv, er det derfor bare med at få arbejdshandskerne på.

En anden fordel er, at du får det, som du gerne vil have det. Derudover ved du også, hvordan det hele er blevet lavet, og at det er gjort ordentligt.

Fordelen ved at betale dig fra det

Fordelen ved at betale sig fra et byggeprojekt er, at du slipper for besværet selv. Det kan tage lang tid, hvis du selv skal stå for byggeprojektet. Du vil sikkert have et arbejde ved siden af, som skal passes. Det vil derfor være din fritid, der skal bruges på projektet. Får du andre til at klare byggeprojektet for dig, kan du læne dig tilbage og nyde din fritid.

En anden fordel er, at du ved, hvornår det står færdigt. Du vil få en deadline fra håndværkeren, hvor du ved, at du kan flytte ind, hvis det for eksempel er et hus. Det kan være lidt mere usikkert, hvis du vælger at gøre det selv.