Business i Horsens

Som hovedstad i Horsens kommune og med et indbyggertal på lige under 55.000 er Horsens by i rivende udvikling, når det kommer til industri.

Det er bestemt ikke en by, der ligger på den lade side, selv om den skal ’konkurrere’ med større byer som Aarhus om indbyggere og business. Kortsagt, Horsens skruer bissen på og mener business med en række nye og spændende tiltag, der skal give byen en ansigtsløftning og gøre den mere spændende og moderne.

Kulturby

Horsens er business, men Horsens er først og fremmest kendt som en kulturby gennem sine mange festivaller og det nedlagte Horsens Statsfængsel, der i dag er omdrejningspunkt for store planer i forhold til nye og spændende oplevelser indenfor kriminalhistorie.

Der er stor fokus på netop den historie byen har indenfor kriminalhistorie – både i den virkelige og fiktionens verden. Det er netop denne historie og den stemning, der ligger i Statsfængslet, der ligger til grunde for de spændende fremtidsplaner der er lagt for byens perle, det gamle fængsel.

En by i udvikling

Horsens gennemgår i øjeblikket en byforbedring og udvikling, der er til at tage og føle på. Der er virkelig kommet fokus på at skabe de bedste og mest funktionelle omgivelser for de eksisterende beboere og de tilflyttere, der hvert år slå sig ned i byen.

Ikke alene vokser Horsens udad med optil flere nye byrum og områder, der skal tiltrække børnefamilierne ved at skabe venlige og tiltalende omgivelser, der bliver også lagt en kærlig hånd på midtbyen.

Hovedgaden i Horsens er en gågade og endda den bredeste af sin slags i Danmark. Nu skal den forbedres og gøres endnu mere tiltrækkende for byens beboere og turister. Det skal ske ved at gøre gågaden til mere end bare et sted man går, men også et værested og et sted fyldt med skønne, grønne oaser og gemmesteder. Hele midtbyen får et gevaldigt ansigtsløft, når facaderne og de gamle, forladte huse sættes i stand og friskes op, så der skabes nye boliger og et nyt, rent og æstetisk rum midt i byen.

Følger i København og Aarhus’ spor

Horsens følger de to store byers eksempel ved at skabe et nyt byrum på havnen. Havnene i Danmark har været præget af industri og tungt maskineri, men det er ikke længere det, der er behov for og som det er tilfældet i flere større byer vælger Horsens nu også at indlemme havnen i byrummet og gøre den til en bydel med plads til beboelse, cafeer og havnebad.