Bliv en del af frivilligheden

Har du et ønske om at gøre dig som frivillig, så er fodboldens verden et rigtigt godt sted at starte. Her finder du fællesskaber som få andre steder, og du møder ildsjæle, som du sikkert vil beundre, indtil du selv en dag bliver anset som en af dem. Fodbolden giver samtidig mange muligheder for at være frivillig.

Fælles for jer alle er, at I elsker sporten. I kan ikke få nok af bold, og derfor er det svært for jer at holde jer væk fra det. Og hvorfor så ikke vælge at blive frivillig, så man faktisk yder en indsats der, hvor man måske alligevel lægger en masse af sin tid?

At blive frivillig er en rigtig god måde at få mere fodbold ind i sin hverdag på, og det føles bestemt ikke som et arbejde, når man hver gang kan mærke, hvor stor betydning det har, at man lægger sine kræfter og timer i det.

Holdleder

Der er stort set altid brug for holdledere, uanset hvilken klub du spørger hos. En holdleder er ham eller hende, som binder det hele sammen, og som sørger for, at der er renvasket tøj, materialerne altid er klar til brug, og der er mad, når der er arrangeret fællesspisning. Det er et erhverv, hvor arbejdsmængden varierer fra sted til sted, men det er meget sjældent, at en holdleder ikke har en meget vigtig funktion på et fodboldhold.

Det er selvfølgelig også et job, som kræver en vis indsats. Man skal være klar til at tage med på udebaneture i weekenderne, og man skal ikke være ked af at tage en tjans efter træning for at få tøjet samlet og gjort klar til vask.

Frivillig omkring kampe

Andre vælger at være frivillige udelukkende omkring kampe, hvor der selvfølgelig ofte er mest brug for hjælpen. Særligt ved klubber som har hold i lidt højere rækker, vil der være en masse opgaver at ordne, for der kommer tilskuere, der skal måske sælges pølser, og der kan være andre ting ved et set up, som skal ordnes, så det faktisk bliver en god oplevelse at komme til fodbold.

Netop den gode oplevelse er det, man er med til at skabe som frivillig, og det er en stor tilfredsstillelse i sig selv. Derudover møder man sikkert også en masse dejlige mennesker, som bliver gode venner, og som man nyder at bruge sin tid sammen med. Derfor bliver det ikke en pligt, men nærmere noget, man ser frem til uge efter uge at få lov at være en del af.

Børn og unge

Arbejdet med børn og unge er ofte noget specielt. Når man ser en flok glade børn løbe rundt på banen og komme glade ind efter træningen, så ved man, at det er det hele værd. Det giver en særlig følelse, hvis man kan være med til at hjælpe netop børn til sjove aktiviteter og en hverdag fuld af gode stunder. Derfor vælger rigtig mange at engagere sig som frivillige i netop dette arbejde.