Få god motion på en romaskine

På en romaskine får du trænes de fleste af kroppens muskelgrupper. Det er en effektiv træningsform, og hvis du sætter en maskine op derhjemme, så er du sikret en god og sjov måde at få trænet på.

At rotræne hele året

De færreste roere fortsætter med at ro hen over vinteren. Der er så en længere periode hvert år, hvor træningen må indstilles – og helst erstattes med en anden form for træning.

Det værste, du kan gøre, er at holde en så lang pause fra din træning. Det bedste, du kan gøre, er selvfølgelig at fortsætte med at træne. Det må så bare blive på en anden måde.

Til det brug er en romaskine det optimale valg. På den kan du netop træne din krop, så du er fuldstændig klar, når du går på vandet for første gang i den kommende sæson.

Romaskinetræning er et godt supplement

Det er langt fra kun roere, der kan have glæde af en romaskine. Faktisk kan alle have gavn af at træne på denne måde.

Det kan være en træningsform, der står alene, fordi maskinen netop får aktiveret mange af dine muskler på en gang.

Det kan også være et godt supplement til andre træningsformer. Hvis din øvrige motion træner din krop meget ensidigt, så kan det være fint med noget mere allround træning, så der kommer mere balance i din træning.

Træn derhjemme

Hvis du får stillet en romaskine op i dit hjem, så har du altid muligheden for at træne. Det sparer dig for den tid, du ellers ville have brugt på at komme frem og tilbage til træningscenteret eller i roklubben, og den er altid tilgængelig.

Det gør det væsentlig lettere for dig at få trænet, når det lige passer ind i dit øvrige program.

Find en god romaskine til hjemmebrug

Når du skal på udkig efter en romaskine, som egner sig til at have stående derhjemme, så bør du se efter en af en vis kvalitet. Den vil du få mest glæde og gavn af.

En romaskine af en høj kvalitet vil være solid, have et godt luftbåren træk og flere forskellige modstandsniveauer. Det vil sige, at den også vil kunne udfordre dig på længere sigt.

Hvis du gerne vil se nærmere på nogle gode maskiner, der er blevet testet, så kan du finde dem her. Her er nemlig fem gode romaskiner blevet testet, beskrevet og vurderet. Den test kan være et godt udgangspunkt for dit valg af romaskine.

Få trænet regelmæssigt

Uanset hvilken form for motion du dyrker, så er det ret vigtigt, at du får trænet regelmæssigt. Det er den form for træning, der giver dig mest. Få sat din træning i en form for system og få indarbejdet nogle gode rutiner. Det er medvirkende til, at din træning bliver mere vedvarende.

Hvis interessen forsvinder efter den første måned, så har du måske trænet for hyppigt eller for hårdt – eller for sjældent til, at det er blevet en god rutine. Det gælder om at finde et niveau, der holder på sigt.