Gode råd når du skal købe bolig

Uanset om du er førstegangs-boligkøber eller om du har investeret i mange boliger i løbet af din levetid, så er det altid brugbart med et godt råd eller to, der kan give dig en endnu bedre handel.

Der er nemlig flere ting, som man som potentiel køber, kan holde øje med, for at sikre sig en bedre pris på boligen. Herunder bringer vi flere råd, som forhåbentlig kan gøre dig klogere, når du skal investere og låne penge til din kommende bolig.

Nedjustering af pris er ikke lig med en god handel

Hvis du falder over et hus eller en ejerlejlighed, hvor prisen er blevet nedjusteret siden udbudsprisen, så er det altså ikke nødvendigvis et tegn på, at du får en god handel. Du kan sammenligne det med butikkerne på Black Friday, hvor mange kunstigt sætter prisen op ugen før, for at kunne tilbyde en større besparelse ugen efter.

Det samme er tilfældet med mange huse og lejligheder, hvor sælgeren vælger at udbyde huset til en højere pris end det reelt er værd, og når de så sænker prisen, så er det måske kun ned til husets reelle værdi.

Derfor er du nødt til at være opmærksomhed og samtidig kritisk, når du ser et hus, der er på ”tilbud”

Kig på udbudstiden

Hvor stort nedslag du kan få i prisen, afhænger ofte af, hvor længe boligen har været på udbud. En bolig der næsten lige er blevet sat til salg, vil du formentlig ikke have gode chancer for at presse ned i pris, mens det til gengæld er muligt på de boliger, der har ligget der længe.

Hold derfor øje med de boliger, hvor de har været på markedet i mere end et halvt år. Der er der god sandsynlighed for, at du kan presse sælgeren til at gå ned i pris.

Skal du låne penge?

Det er kun de færreste danskere, der har råd til at betale et hus kontant, og selv hvis de har råd til det, så er det ikke altid en god ide at bruge alle pengene på sit hus. Lån penge kan derfor være den rigtige vej frem, hvis man leder efter muligheder til at finansiere sin boligdrøm, og på Låneberegneren kan du hvad det kommer til at koste.

Det kan også være, at er i en situation, hvor du har fundet et hus, der er blevet udbudt til langt under, hvad du mener det faktisk er værd, og så er det bare med at slå til, også selvom det måtte kræve et lån med lidt flere renter

Generelle råd

Når du skal lave en stor investering, som det er med en lejlighed eller et hus, så er du nødt til at slå koldt vand i blodet. Det er en stor beslutning, med mange penge involveret. Man ser rigtig mange mennesker, der ender med at gældsætte sig selv, fordi de sætter sig i et alt for dyrt hus, som de ikke har råd til, hvis den ene part bliver fyret, eller hvis parret bliver skilt.

Derfor skal man gøre sig mange overvejelser, når man planlægger at investere i en bolig. Især om der stadig er råd, hvis der kommer krisetider i økonomien.