Sådan kan du finansiere din bolig

Det kan være dyrt at finde sin drømmebolig – og derfor er der da også rigtig mange, der er nødt til at optage lån for at finansiere drømmeboligen. Det kan enten være for at finansiere selve boligen eller for at udleve nogle af de boligdrømme og -projekter, der kan være i forbindelse med etableringen af drømmeboligen.

At optage lån for at finansiere sin drømmebolig er ganske almindeligt. Faktisk er der ikke mange, der kommer gennem livet uden at optage lån, og langt de fleste optager lån flere gange i livet. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan låne penge, hvis du vil have hjælp til at finansiere din drømmebolig.

Optag et realkreditlån

Når en bolig skal finansieres, er det typisk at søge om finansiering hos realkreditforeningen. En realkreditforening udsteder realkreditobligationer, som opkøbes af investorer, der ønsker en sikker investering. Disse obligationer danner baggrund for realkreditforeningens finansiering af realkreditlån.

Idet obligationerne skal være sikre investeringer, kan du kun låne op til 80% af boligens værdi hos realkreditinstitutterne. Realkreditinstitutterne har ligeledes nogle kriterier, boligen skal opfylde, for at du kan blive godkendt som låntager. Eksempelvis skal boligen have en vis værdi. Det er sjældent, at realkreditinstitutter yder lån til fast ejendom, der har en værdi på under 500.000 kroner. Dette skyldes, at der er en forholdsvis stor risiko for, at boligen kan blive værdiløs, hvorfor investeringen ikke længere er sikker.

Et realkreditlån er et billigt lån, og derfor er det også at foretrække at låne en så stor del af boligens værdi hos realkreditinstituttet som muligt.

Optag et boliglån i banken

Du kan højst låne op til 80% af din drømmeboligs værdi hos realkreditinstituttet, og derfor kan du måske have brug for at optage et andet lån for at kunne finansiere de sidste 15%, der ikke er obligatorisk selvfinansiering.

Rigtig mange vælger at optage et boliglån i banken for at finansiere den sidste del af boligen. Når du optager et boliglån i banken, skal du stille sikkerhed for lånet, hvilket kan være risikabelt for dig som låntager. Dog er et boliglån typisk et af de billigere lån, når det kommer til at finansiere en bolig.

Lån penge online – både til leje- og ejeboliger

Der er rigtig mange, der kun ser på banklån og realkreditlån, når de vil optage lån for at finansiere drømmeboligen. Der er altså et kæmpe lånemarked, der bliver overset; nemlig det lånemarked, der findes online.

Der findes rigtig mange muligheder for at låne penge online – og der findes også lån, der kan finansiere en bolig. Når du optager et lån til din bolig online, skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Lånet er oplagt både til finansiering af selve boligen og til inventar, møbler og lignende, der netop er med til at gøre boligen til mere end bare en bolig; nemlig en drømmebolig og et hjem. Et lån online kan optages, uanset om du bor til leje, eller du ønsker at købe din egen bolig. Hvis du bor til leje, kan du altså også få hjælp til at finansiere din drømmebolig.